Herontwikkeling voormalig raadhuis Eelde

Paas Vastgoed Ontwikkeling herontwikkelt het voormalig raadhuis in Eelde (Paterswolde) naar een zorgfunctie.

Het raadhuis is inclusief de omringende tuin een rijksmonument. Het gebouw van architect J.Boelens, in samenwerking met gemeentearchitect H.Hofstee, is gebouwd in 1938/1939. De tuin is ontworpen en aangelegd door tuin- en landschapsarchitect J.Vroom jr. uit Glimmen.

Het gebouw doet al geruime tijd geen dienst meer als openbaar gebouw. Paas Vastgoed Ontwikkeling transformeert het hoofdgebouw. Achter het hoofdgebouw wordt tevens een nieuw gebouw gerealiseerd. Beide gebouwen zullen een zorgfunctie krijgen.

De nieuwbouw zal een contrasterende vorm en uitstraling krijgen. Verder zal het terrein worden uitgebreid waarbij het uitgangspunt zal zijn een eenduidige en rustige uitstraling van het terrein te realiseren.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.

Nieuwbouwontwikkeling 72 appartementen Assen

Paas Vastgoed Ontwikkeling gaat op het terrein van de oude brandweerkazerne, dat wordt begrensd door Het Kanaal, de Jan Fabriciusstraat, de Nijlandstraat en het verlengde van de Paul Krugerstraat, 72 appartementen bouwen. Het gebied aan de rand van de stad was van 1981 tot 2014 in gebruik als kazerne voor de Brandweer. De Brandweer is inmiddels verhuisd naar de Mien Ruysweg in Kloosterveen.

Oving Architekten uit Groningen (www.ovingarchitecten.nl) heeft het project ontworpen. Het plan bestaat uit twee appartementengebouwen in een gesloten wand langs de Jan Fabriciusstraat van vijf bouwlagen. Aan de zijde van Het Kanaal telt het gebouw zes bouwlagen. Beide gebouwen zijn onderling met elkaar verbonden en krijgen een gezamenlijke entree. Op het binnenterrein worden onder een groen dak de parkeerplaatsen aangelegd.

Circa de helft van de appartementen is bedoeld voor starters, de andere appartementen worden aangeboden in de vrije huursector en zijn vooral bestemd voor ouderen.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.

Nieuwbouwontwikkeling ‘De Terrassen’ Amstelveen

Paas Vastgoed is eind 2015 begonnen met deze herontwikkeling aan de Groenelaan in Amstelveen. Wij hebben dit project ‘De Terrassen’ genoemd. Het project bestaat uit 134 vrije sector huurwoningen met een hoog afwerkingsniveau en een omvangrijke parkeergarage op maaiveld. Het project bedraagt circa 13.000 m2 BVO.

Architectenbureau Hoogeveen B.V. uit Amstelveen (www.architectenbureau-hoogeveen.nl) is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp.

Voor deze ontwikkeling zijn in 2015 twee verouderde kantoorgebouwen aangekocht die gesloopt zijn. Hiermee heeft Paas Vastgoed Ontwikkeling actief meegewerkt aan de ambitie van de gemeente Amstelveen om op deze locatie leegstaand vastgoed te vervangen voor hoogwaardige woningbouw.

Op deze locatie, dicht bij het centrum, het openbaar vervoer en de snelweg A9 zijn afgelopen jaren meerdere hoogwaardige woningbouwprojecten gerealiseerd. Het project De Terrassen is het laatste project in het gebied waardoor het gebied nu volledig getransformeerd is. De Terrassen is medio 2018 opgeleverd aan RJB Netherlands B.V.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.