Retail en woningen Ter Apel

Ontwikkeling: nieuwbouw woningen en winkels

Locatie: Ter Apel

Aantal appartementen: 13

Metrage winkels: 5.540 m2 BVO

Herontwikkeling voormalig raadhuis Eelde

Paas Vastgoed Ontwikkeling herontwikkelt het voormalig raadhuis in Eelde (Paterswolde) naar een zorgfunctie.

Het raadhuis is inclusief de omringende tuin een rijksmonument. Het gebouw van architect J.Boelens, in samenwerking met gemeentearchitect H.Hofstee, is gebouwd in 1938/1939. De tuin is ontworpen en aangelegd door tuin- en landschapsarchitect J.Vroom jr. uit Glimmen.

Het gebouw doet al geruime tijd geen dienst meer als openbaar gebouw. Paas Vastgoed Ontwikkeling transformeert het hoofdgebouw. Achter het hoofdgebouw wordt tevens een nieuw gebouw gerealiseerd. Beide gebouwen zullen een zorgfunctie krijgen.

De nieuwbouw zal een contrasterende vorm en uitstraling krijgen. Verder zal het terrein worden uitgebreid waarbij het uitgangspunt zal zijn een eenduidige en rustige uitstraling van het terrein te realiseren.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.

Kantoorontwikkeling Accon AVM Dokkum

Ontwikkeling: nieuwbouw kantoorgebouw

Locatie: Dokkum

Metrage: 1.690 m2 BVO

 

Nieuwbouwontwikkeling 72 appartementen Assen

Paas Vastgoed Ontwikkeling gaat op het terrein van de oude brandweerkazerne, dat wordt begrensd door Het Kanaal, de Jan Fabriciusstraat, de Nijlandstraat en het verlengde van de Paul Krugerstraat, 72 appartementen bouwen. Het gebied aan de rand van de stad was van 1981 tot 2014 in gebruik als kazerne voor de Brandweer. De Brandweer is inmiddels verhuisd naar de Mien Ruysweg in Kloosterveen.

Oving Architekten uit Groningen (www.ovingarchitecten.nl) heeft het project ontworpen. Het plan bestaat uit twee appartementengebouwen in een gesloten wand langs de Jan Fabriciusstraat van vijf bouwlagen. Aan de zijde van Het Kanaal telt het gebouw zes bouwlagen. Beide gebouwen zijn onderling met elkaar verbonden en krijgen een gezamenlijke entree. Op het binnenterrein worden onder een groen dak de parkeerplaatsen aangelegd.

Circa de helft van de appartementen is bedoeld voor starters, de andere appartementen worden aangeboden in de vrije huursector en zijn vooral bestemd voor ouderen.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.

Nieuwbouwontwikkeling ‘De Terrassen’ Amstelveen

Paas Vastgoed is eind 2015 begonnen met deze herontwikkeling aan de Groenelaan in Amstelveen. Wij hebben dit project ‘De Terrassen’ genoemd. Het project bestaat uit 134 vrije sector huurwoningen met een hoog afwerkingsniveau en een omvangrijke parkeergarage op maaiveld. Het project bedraagt circa 13.000 m2 BVO.

Architectenbureau Hoogeveen B.V. uit Amstelveen (www.architectenbureau-hoogeveen.nl) is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp.

Voor deze ontwikkeling zijn in 2015 twee verouderde kantoorgebouwen aangekocht die gesloopt zijn. Hiermee heeft Paas Vastgoed Ontwikkeling actief meegewerkt aan de ambitie van de gemeente Amstelveen om op deze locatie leegstaand vastgoed te vervangen voor hoogwaardige woningbouw.

Op deze locatie, dicht bij het centrum, het openbaar vervoer en de snelweg A9 zijn afgelopen jaren meerdere hoogwaardige woningbouwprojecten gerealiseerd. Het project De Terrassen is het laatste project in het gebied waardoor het gebied nu volledig getransformeerd is. De Terrassen is medio 2018 opgeleverd aan RJB Netherlands B.V.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.

 

Zorgappartementen Laan Corpus Den Hoorn Groningen

In samenwerking met de Stichting De Noorderbrug is een woonzorgcomplex gebouwd met 80 (zorg)appartementen en dagbestedingsruimte. Hierbij is de nieuwbouw van het woonzorgcomplex over de bestaande bebouwing heen gebouwd en is ook de bestaande bebouwing uiteindelijk gebruikt t.b.v. het woonzorgcomplex.

Paas Vastgoed Ontwikkeling heeft het initiatief genomen voor het project Laan Corpus Den Hoorn in Groningen. Hierbij is een voormalig kantoor aan de Laan Corpus den Hoorn getransformeerd naar (zorg-) appartementen. Het bestaande leegstaande kantoorpand is deels gesloopt waarna de bestaande bebouwing is uitgebreid met 5 extra verdiepingen.

De appartementen zijn gerealiseerd voor cliënten van Noorderbrug, die zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Daarbij kunnen ze terugvallen op de zorg van Noorderbrug. Met de Stichting De Noorderbrug is voor het complete pand een huurcontract gesloten voor een periode van 15 jaar.

Oving Architekten uit Groningen (www.ovingarchitecten.nl) heeft het project ontworpen.

Deze ontwikkeling is een gezamenlijke ontwikkeling geweest van Zwanenburg Projecten BV en Paas Vastgoed Ontwikkeling.

Herontwikkeling naar startersappartementen Bussum

Paas Vastgoed Ontwikkeling heeft het woonzorgcentrum Patria in Bussum aangekocht, welke is gelegen aan de Ceintuurbaan. Deze locatie is aangekocht van de Stichting Nusantara. Totdat de nieuwbouw van Stichting Nusantara gereed is huurt Nusantara deze de locatie terug. Daarna zullen de bewoners uit Bussum zullen worden overgebracht naar het nieuw te bouwen verzorgingstehuis.

Voor deze locatie is reeds de planontwikkeling gestart. Op dit moment wordt er gewerkt aan het plan voor de herontwikkeling naar maximaal 72 startersappartementen.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact met ons op.